Dečija predstava „Mala princeza“ za najmlađe Lazarevčane

U okviru manifestacije „Kulturno leto“, na platou ispred Centra za kulturu Lazarevac glumci pozorištance „Jelenica“ izveli su predstavu za decu „Mala princeza“. Predstava je edukativno-zabavnog karaktera i bavi se dečijim maštanjima, razmišljanjima, željama, ljutnjama, praštanjem. Manifestaciju Kulturno leto večeras će zatvoriti koncerti bendova Dragan Ilic trio i Night pleasures.

Dečija predstava „Mala princeza“ koja je odigrana u okviru manifestacije „Kulturno leto“ na letnjoj sceni CZK je edukativnog karaktera koja ima za cilj da decu nauči da drugom ne treba činiti ono što ne želimo da neko drugi čini nama, izjavila je glumica Jelena Krkić Kovač. Predstava je nastala po motivima bestselera Tonija Rosa i animirane serije “Mala princeza”. Ključ ove predstave je dečija mašta koja je jako razvijena kod dece i kako glumica Jelena kaže mašta je bitna za razvoj dece.

Mališani dobro reaguju na ovu predstavu, uživaju u priči o princezi koja je ovoga puta poželela da postane gusar koji otima, pljačka i krade. General i otac joj objašnjavaju da “gusarsko ponašanje nije lepo, da sve to što oni rade ne služi za dobar primer“. Na kraju, ona to i sama shvata ali im objašnjava da je ona sve to i sama znala ali da je želela da se igra.

„Malo kraljestvo“, „Ceca Pereca“, „Mala princeza“ samo su neke od dečijih predstava koje izvodi pozorištance „Jelenica“. Manifestaciju Kulturno leto večeras će zatvoriti koncerti bendova Dragan Ilic trio i Night pleasures.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA