BeogradVestiZdravlje

Deset novih sanitetskih vozila za urgentnu medicinu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar uručili su u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć ključeve deset sanitetskih vozila zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd. Vozilo je dobio i lazarevački Dom zdravlja.

Zoran-Radojičić-i-Zlatibor-Lončar

Gradonačelnik Radojičić istakao je da je osam vozila namenjeno Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć, a po jedno vozilo za domove zdravlja u Lazarevcu i Mladenovcu koji imaju svoje ispostave Hitne pomoći.

Beograđani će vrlo brzo osetiti korist od ovih nabavki, jer su u protekloj godini 73 miliona dinara izdvojena za kupovinu vozila, pa je tako nabavljeno 12 saniteta, 12 putničkih automobila i još dva vozila koja se koriste u zdravstvene svrhe – kazao je Radojičić.

Zahvalivši na donaciji, direktor Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Goran Čolaković podsetio je da Hitna pomoć godišnje obavi 98.000 intervencija, što je veličina jednog manjeg grada, a da vozila Hitne pomoći godišnje ukupno pređu oko četiri miliona kilometara.

On je podsetio i na pomoć grada u nabavci vozila za dijalizu tako da ti bolesnici sada imaju kvalitetan prevoz od kuće do bolnice i obrnuto. Čolaković je istakao da su u toku i nabavke vozila za lekarske ekipe, kao i obnova toaleta u zgradi Hitne pomoći koju je pomogao Grad Beograd.

Čolaković je izrazio nadu da će sredinom sledeće godine početi i izgradnja novog objekta Hitne pomoći na mestu nekadašnje stare garaže, gde će se nalaziti poligon srpske urgentne medicine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA