BeogradKulturaLazarevacVesti

Odigrana pozorišna predstava „Plastika“

U okviru manifestacije „Kulturno leto“ lazarevačkog Centra za kulturu, glumice Suzana Petričević i Nela Mihailović, odigrale su komediju „Plastika“ Stevana Koprivice.

Plastika

Ova predstava, u kojoj su dve glumice beogradskog Narodnog pozorišta jedini protagonisti, preporučuje se „svim ženama u najboljim godinama“.

Predstava je nastala po tekstu Stevana Koprivice, režiju potpisuje Suzana Petričević, koja u komadu igra Milinu Čakarević a priča je spoj komedije i drame iz savremenog života. Pisac je određuje kao komad o ženama koje su se pobunile, ne pristajući na konvencije, koje su borci, imaju izražen stav i odupiru se stereotipima.

Na pitanje zašto se odlučila da režira ovaj komad, Suzana Petričević kaže da joj se prevashodno dopao tekst.

„Plastika“ govori o dve žene u srednjim godinama, jednoj uspešnoj udovici i jednoj novinarki, koje se sreću u teretani. Telo „sređuju“ dok čekaju plastičnu operaciju u nameri da se „prepakuju“ i bar još jednom pokušaju nešto u životu.

Kako kaže Nela Mihailović, ovo nije bunt protiv plastičnih operacija kada su one neophodne iz zdravstvenih razloga, već želja da se mladim ljudima ukaže da lepota nije samo fizička, već dolazi iznutra, iz duše.

„Plastika“ je predstava koja se najavljuje kao komedija za „sve žene u najboljim godinama“. Svako će u određenom trenutku svog života pomisliti da su te godine zapravo i najbolje, a dve glumice kažu da su to godine kada ste svesni sebe i svojih mogućnosti, zadovoljni onim što imate i čime se bavite.

Milina i Katarina su, u godinama kada još uvek postoji nada, dale veliki novac da bi prošle kroz specijalni tretman čije je finale plastična operacija. Šta je bilo, bilo je. Novom snagom u novi život. Tokom sat ipo predstave naučile su nas važnu životnu lekciju, da i pored loših događaja, život treba voleti a pre svega biti zadovoljan sobom.

Dve odlične glumice izmamile su nam osmeh ali i po koju suzu. Lazarevačka publika ispratila ih je snažnim ovacijama, duša punih emocija i srca nahranjenog najiskrenijim smehom.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA