BeogradLazarevacVestiZdravlje

Povećan broj pregleda na pedijatriji Doma zdravlja u Lazarevcu

Pedijatrijsko odeljenje Doma zdravlja u Lazarevcu  beleži povećan broj pregleda dece koja se javljaju zbog respiratornih virusnih infekcija gornjih disajnih puteva. U Domu zdravlja Lazarevac prvog i drugog januara bilo je više od 200 pregleda, tako da je jedan lekar pregledao oko 100 pacijenata. Pored virusnih infekcija, u ambulantu dolaze deca i sa stomačnim virusom kao i ovčijim boginjama i varičelama, kaže dr Biljana Milosavljević, pedijatar u Domu u zdravlja Lazarevac. Ona dodaje da se uglavnom javljaju deca vrtićkog uzrasta i da je veliki broj beba hospitalizovan u tercijalnim ustanovama.

Pedijatrija Dom zdravlja

Zimski meseci su period kada je povećan broj pregleda u pedijatrijskoj ambulanti a najveći broj obolele dece je mlađeg predškolskog uzrasta. Reč je najčešće o virusnim infekcijama gornjih respiratornih puteva,  sincicijalnim virusima, kaže dr Biljana Milosavljević, pedijatar i dodaje da se javljaju i pacijenti sa stomačnim virusom. Prema njenim rečima, jedan broj dece dolazi zbog osipnih bolesti, najčešće varičela.

dr Biljana Milosavljević
dr Biljana Milosavljević

Dr Milosavljević apelovala je na roditelje da decu ne dovode u ambulantu na prvu pojavu temperature, jer je tada teško utvrditi da li je reč o virusu ili bakterijskoj infekciji. Takođe je dodala da se nakon završetka  terapije i izlečenja, dete ne šalje odmah u kolektiv kako bi se ojačao imunitet.

Pedijatrija kartoni

Doktorka Biljana Milosavljević, pedijatar u Domu zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ ističe da su opterećene ambulatne predškolskog dispanzera, kao i da se broj pregleda kreće i preko 200 na dnevnom nivou.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA