BeogradLazarevacVesti

Đorđe Milinović sa cističnom fibrozom uskoro dobija bolje uslove za život

Đorđe Milinović, mladić iz Čibutkovice imao je 13 godina kada mu je dijagnostikovana retka bolest cistična fibroza. Njegova pluća tada su radila sa svega 15 odsto kapaciteta i svaka bakterija mogla je ozbiljno da naruši njegovo zdravstveno stanje. Pored zdravstvenog problema, Đorđe se suočava i sa nemaštinom a život u trošnoj kući dodatno mu je pogoršalo zdravstveno stanje. Udruženje za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom doniralo je ovom mladiću kontejner za život a zahvaljujući njima Đorđe je počeo i da pije lek trikaftu koji mu je pobošljao zdravstevno stanje i omogućio kvalitetniji život.

Kontejner za život

Trošna oronula kuća puna vlage, nehigijenski uslovi za život samo su pogoršali već narušeno zdravstveno stanje Đorđa Milinovića, mladića iz Čibutkovice kome je sa 13. godina dijagnostikovana cistična fibroza. Zahvaljujući Udruženju za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbija, Đorđe je dobio kontejner za stanovanje. Podrška od Udruženja stigla je u pravi čas jer je Đorđe bio u jako lošem zdravstvenom stanju a zahvaljujući leku koji mu je obezbedilo ova organizacija,  zdravstveno stanje mu je vidno poboljšano.

Đorđe Milinović
Đorđe Milinović

Uprkos dobroj volji zaposlenih u firmi koja je dostavila kontejner, zbog lošeg puta nisu bili u mogućnosti da kontenjer dopreme do mesta gde je predviđen da se postavi. Đorđe dodaje i da je problem struja, kao i da se nada da će i to u skorije vreme biti rešeno.

Pre godinu dana Đorđe Milinović bio je životno ugrožen. Obratio se udruženju koje je istog momenta reagovalo i prikupilo novac za iznajmljivanje stana ovom mladiću. I tada je bilo problema da ubedimo stanodavce da njegova bolest nije zarazna, kaže Milica Perić predsednica Udruženja za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom.

Milica Perić
Milica Perić

Udruženje nije humanitarno već predstavlja organizaciju koja okuplja obolele i roditelje dece sa cističnom fibrozom i samim tim naša jedina obeveza je da se izborimo da svi koji boluju dobiju lek. Naša dobra volja je da pomognemo našim saborcima a jedini novac koji imamo sami smo prikupili i zahvljujući dobrim ljudima, kaže Milica Perić.

Naša prvobitna namera je bila da kuću u kojoj Đorđe živi renoviramo ali smo u konsultaciji sa stručnim licima dobili potvrdu da je kuća trošna i da nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi. Jedino rešenje u ovoj situaciji je bilo da kupimo kontejner za život i naša obaveza je da ga opremimo i kupimo sve što je neophodno za život u tom prostoru, kaže Milica Perić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Đorđe Milinović sa cističnom fibrozom uskoro dobija bolje uslove za život

  • Aleksandra

    Kontejner?!? Pa ne treba njemu vikendica!!! Gde je tu struja,voda, grejanje… Decko je dobio kontejner da bi dobio pristojnije uslove za zivot?!? Svaka čast udruženju koje mu je obezbedilo lek ali gde je opstina, gde je grad Beograd, gde su oni koji se razbacuju tudjim novcem?!? I dokle vise da se deca lece sms porukama, donacijama humanih ljudi, hej, pa da li nekoga zanimaju deca u ovoj drzavi?!! Deca!!! Nevina bića cistog srca i duse, koja žive u nadi da ce ih se neko setiti!!! Da li ste se nekada duboko zagledali u taj pogled, pogled deteta pun patnje, da li ste primetili da su ta deca uzasno jaka, deca koja se ne zale na bol! Ljudi koji su uvek uz decu koja slave svaki novi dan, imaju srce za 2 zivota a oni koji ne osecaju nemoc, uplasen pogled koji traži da mu uzvratite toplinom, ne treba da trose uzalud dane ni svoje, ni tudje…
    Da, moja jedina zelja, za novi dan, za novi mesec, godinu… Dragi Gospode Boze, molim ti se, ozdravi svu bolesnu i cuvaj nam svu zdravu decu!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA