BeogradLazarevacLjigVesti

Do 10. juna upis u prvi razred osnovne Muzičke škole „Marko Tajčević“

U toku je prijavljivanje učenika za upis u prvi razred osnovne  Muzičke škole „Marko Tajčević”. Direktor škole Aleksandar Stanković poziva sve da se prijave, a upis će trajati do 10. juna. Prijavljivanje je elektronsko a prijava se nalazi na sajtu škole. U prvi razred mogu se upisati svi sa teritorije opština Lazarevac, Ljig, Stari Grad u Beogradu i svuda gde škola ima izdvojena odeljenja, kaže Stanković. Svi zainteresovani mogu se prijaviti za nekoliko instrumenata i solo pevanje a sve potrebne informacije nalaze se na sajtu Muzičke škole.

Muzička škola

Putem  elektronske prijave koja se nalazi na sajtu www.muzickaskolalazarevac.edu.rs mogu se upisati svi zainteresovani u prvi razred osnovne Muzičke škole u Lazarevcu. Upis je moguć na području opština Lazarevac, Ljig, Stari Grad ali i u Stepojevcu i Vraniću, gde škola ima svoja izdvojena odeljenja. Postoji i mogućnost upisa u Moštanici ali o tome će roditelji zainteresovane dece dobiti naknadno obaveštenje, kaže direktor Muzičke škole Aleksandar Stanković.

Aleksandar Stanković
Aleksandar Stanković

Prijava za upis počela je 25. maja i traje do 10. juna.

Muzička škola “Marko Tajčević” radi od 2007. godine, a danas je pohađa oko 300 učenika i o njima brine oko 50 zaposlenih. Nastava je organizovana u dve smene tokom 6 dana u nedelji. Škola obrazuje učenike kroz osnovno i srednje obrazovanje. Škola nudi nekoliko smerova a zastupljeni su skoro svi instrumenti za koje vlada podjednako interesovanje, kaže Stanković.

U sklopu vannastavnih aktivnosti škola nudi saradnju sa školama iz iste oblasti u zemlji i inostranstvu. Saradnja se pre svega ogleda u organizaciji zajedničkih koncerata, druženja, poseta učenika, razmenu iskustava. Zbog pandemije koronavirusa učenici su propustili brojne nastupe i takmičenja, ali se škola dobro organizovala i predavanja su održavana onlajn.

Muzička škola

Pandemija koronavirusa nije sprečila sva takmičenja, pa je 24. maja u Beogradu održano onlajn takmičenje iz teorije muzike u organizaciji Ministarstva prosvete i Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije. Na takmičenju je učestvovalo 11 učenika osnovne i tri učenika srednje Muzičke škole “Marko Tajčević”. Dobre rezultate postigli su učenici osnovne i srednjeMuzičke škole, osvojivši nekoliko prvih mesta u različitim kategorijama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA