LazarevacVesti

Potpisan sporazum za osam novih samostalnih radnji u Lazarevcu

U sali predsedništva Gradske opštine Lazarevac potpisan je sporazum o samozapošljavanju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Ovim sporazumom biće finansijski podržano otvaranje osam novih samostalnih radnji.

Potpisivanje sporazuma

Ova lica će uz finansijsku pomoć opštine Lazarevac i Nacionalne službe za zapošljavanje moći da započnu samostalan biznis i naredne godine  konkurišu za nova radna mesta, rekao je ovom prilikom Dobrosav Marić, direktor beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Predsednik opštine Bojan Sinđelić istakao je da Lazarevac ima preko 10 procenata manju nezaposlenost u odnosu na prošlu godinu i izrazio nadu da će se taj trend nastaviti i naredne godine.

Ovo je četvrta godina kako se potpisuje sporazum o saradnji i ulaganju između opštine Lazarevac i Nacionalne službe za zapošljavanje, zahvaljujući kojem određen broj lica otvara nove radnje i na taj način doprinosi smanjenju nezaposlenosti. Direktor beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Dobrosav Marić podsetio je da je 27. maja doneta odluka da preko 320 lica dobije finansijsku pomoć za pokretanje biznisa.

Dobrosav Marić
Dobrosav Marić

Uprkos epidemiji koronavirusa, nezaposlenost na teritoriji Grada Beograda je smanjena za 9,5 procenata u odnosu na prošlu godinu, a u opštini Lazarevac je još bolja situacija pa je u istom periodu nezaposlenost manja za 10,5 posto, pojasnio je Marić.

Sporazumom koji je danas potpisan, biće omogućeno otvaranje osam novih radnji na teritoriji opštine Lazarevac. Ova lica će započeti nsamostalan biznis, a već posle tri meseca od otvaranja radnje, biće u mogućnosti da konkurišu za nova radna mesta.

Sala Predesedništva GO Lazarevac

Ove godine kroz javne radove biće angažovano 150 osoba sa invaliditetom, rečeno je na konferenciji za novinare.

Predsednik opštine Bojan Sinđelić naglasio da je saradnja Lazarevca i Nacionalne službe za zapošljavanje u prethodne četiri godine bila na visokom nivou, što je dalo dobre rezultate. Sinđelić je izrazio nadu da će se trend pada nezaposlenosti nastaviti i sledeće godine. Cilj je da se u opštini Lazarevac nezaposlenost iskoreni u narednih nekoliko godina.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

U odnosu na Grad Beograd Lazarevac ima 3 odsto manju nezaposlenost, kaže Sinđelić i podseća da veliki broj naših sugrađana radi u Elektroprivredi Srbije, ali da lokalno rukovodstvo radi na tome da se pokrenu i druge grane privrede.

Sinđelić i Marić

Ove godine je povećan iznos sredstava za nova radna mesta i za otvaranje novih radnji. Ukoliko bude bilo potrebno, u narednom periodu će biti izdvojeno i više novca kako bi se smanjila nezaposlenost a poslodavcima pomoglo da zaposle novu radnu snagu, zaključio je Dobrosav Marić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA