BeogradLazarevacVesti

Druga nagrada za nastavnicu Slađanu Mačenovski na konkursu „Digitalni čas“

Nastavnica OŠ “Vojislav Voka Savić“ Slađana Mačenovski dobitnik je druge nagrade u okviru javnog nagradnog konkursa  Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija pod nazivom „Digitalni čas“. Slađana Mačenovski je po drugi put nagrađena, a prošle godine je na istom konkursu osvojila treće mesto. Nazim ovogodišnjeg rada bio je ‘’Rad sa multimedijom’’.

Sedmu godinu za redom Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovodi nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola „Digitalni čas“, čiji je cilj podsticanje upotrebe informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava. Na konkursu „Digitalni čas 2018/2019“, od 375 prijavljenih radova, 51 je nagrađen: 17 u oblasti matematike, računarstva, informatike i tehničkog obrazovanja; 17 u oblasti društvenih nauka, umetnosti i sporta, i 17 radova u oblasti prirodnih nauka. Nastavnica OŠ ‘’Vojislav Voka Savić’’ Slađana Mačenovski osvojila je drugu nagradu.

Na ovom konkursu učestvovala je i nastavnica geografije Jelena Tomić, takođe iz osnovne škole ‘’Vojislav Voka Savić’’. Naziv njenog projekta je ‘’Geografija u funkciji budućeg zanimanja’’ i pored toga što rad nije nagrađen naišao je na ogromno interesovanje nastavnika u cilju primene u procesu nastave.

Predmet nagradnog konkursa je rad koji predviđa upotrebu informacionih tehnologija, a koji ocenjuje stručna komisija. Upotrebljene informacione tehnologije moraju biti primenljive u nastavi i usklađene sa zadacima i ciljevima časa kao i da imaju pozitivan efekat na proces nastave i učenja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA