Tri nove knjige u izdanju biblioteke “Dimitrije Tucović”

U sklopu 31. Međunarodnog festivala humora za decu biće promovisane dve nove knjige u izdanju biblioteke “Dimitrije Tucović” Lazarevac. U pitanju su knjige “Pesničke igre i poigravanja” Dušana Pop Đurđeva i “Mnogo šarene knjige za malu i veliku decu” Mirka S. Markovića. Takođe, u organizaciji lazarevačke biblioteke, 18. septembra počinje obeležavanje manifestacije “Dani evropske baštine” a tema ove godine su igre. Radionice će se u okviru manifestacije baviti igrama iz prošlosti na savremen način.

Među knjigama koje će, u izdanju lazarevačke biblioteke, biti promovisane tokom trajanja Festivala humora za decu nalazi se delo “Mnogo šarene knjige za malu i veliku decu” autora Mirka S. Markovića. Marković je teoretičar književnosti i dugogodišnji prijatelj festivala. Po rečima direktorke biblioteke Jasmine Ivanković, u pitanju je antologijska knjiga u kojoj je objedinjeno sve ono što je autor u ranijem radu objavljivao. Takođe, tokom trajanja festivala, biće promovisana knjiga “Pesničke igre i poigravanja” Dušana Pop Đurđeva.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković

Lazarevačka biblioteka obeležavanje manifestacije počinje 16. septembra a u planu je da se održe tri radionice koje će se baviti igrama iz prošlosti. Prva je “Igračke moga detinjstva”, zatim “Moje lutke” dok će poslednja “Kolariću Paniću” biti realizovana u dvorištu biblioteke.

Već 3. oktobra biblioteka “Dimitrije Tucović” predstaviće i treću knjigu u svom izdanju. Reč je o izdanju zavičajnih autora. Publici će se zbirkom pesama “Na oblacima sna i jave” predstaviti pesnikinja Milica Marinković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA