BeogradKulturaLazarevacVesti

Dušan Rajšić nastavlja ciklus zidnih crteža

Ciklus zidnih crteža na javnim objektima akademskog vajara Dušana Rajšića nastavljen je zahvaljujući saradnji sa restoranom “Tom i Džeri“. U prostoru ovog poznatog lazarevačkog ugostiteljskog objekta dominiraće i umetnička dela poznatog lazarevačkog umetnika.

Svoje stvaralaštvo akademski vajar Dušan Rajšić vezao je i za zidno slikarstvo ostavljajući tako trag svoje umetničke aktvinosti u celom gradu. Ovoga puta reč je o restoranu “Tom i Džeri“.

Ovo je nastavak mog zidnog crteža. Meni je to interesantno jer mogu da nastavim taj rad na većim formatima i nikada to nisu slike, mene boja ne zanima toliko i ne baratam sa tom bojom koliko sa tom linijom i sa tim potezom. Veći format daju mi prostora za zamah, za oslobađanje energije. – rekao je Rajšić.

Plesači i svirači već su postali prepoznatljivi motivi crteža i slika ovog umetnika, ovoga puta oni će dobiti sasvim drugačiji kontekst u ambijentu ovog poznatog restorana. Na ovaj način Rajšić želi da njegovo delo ne samo predstavi publici već i doprinese promociji likovnog stvaralaštva lazarevačkih umetnika, i da umesto da publiku privuče u galerije, umetnost približi i nametne svojim sugrađanima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA