BarajevoBeogradVesti

Na vidiku početak gradnje regionalne sanitarne deponije

Gradska opština Barajevo 27.11.2017. bila je domaćin treće sednice Skupštine privrednog društva Regionalnog centra za upravljanje otpadom “Eko-Tamnava“ a tema kao i predhodnih zasedanja bila je izgradnja regionalne sanitarne deponije neopasnog otpada „Kalenić“ i infrastrukturnog opremanja Kolubarskog regiona za upravljanje otpadom.

Na početku zasedanje prisutnim delegatima iz jedanaest opština se obratio predsednik Gradske opštine Barajevo Slobodon Bata Adamović koji je tom prilikom istakao da izgradnja regionalne sanitarne deponije ima izuzetan značaj za svih jedanaest opština koje učestvuju u ovom projektu.

Prisutnima se zatim obratio i državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine Ivan Karić naglasivši da će realizacijom ovog projekta ekološki standardi koji se tiču upravljanja neopasnim otpadom biti podignu na nivo standarda koji se primenjuju u zemljama članicama Evropske Unije. Delegati su zatim jednoglasno usvojili Odluku o usvajanju plana poslovanja za 2018. godinu kao i Zaključak o usvajanju Dinamičkog plana izgradnje regionalne sanitarne deponije „Kalenić“. Usvojena je i Odluka o uspostavljanju procedure na osnovu kojih Regionalni centar “Eko-Tamnava“ vrši troškove aktivnosti prema jedinicama lokalne samouprave u skladu sa mišljenjem Ministarstva finansija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA