BeogradLajkovacVesti

Održana 19. sednica skupštine opštine Lajkovca

Na 19. sednici skupštine opštine Lajkovac pred odbornicima se našao obiman dnevni red sa 20 tačaka. Odbornici su minutom ćutanja odali počast nedavno preminulim sugrađanima, nekadašnjem predsedniku opštine Borivoju Jovičiću i učitelju Živoradu Kitanoviću. Usvojen je i izveštaj o izvršenju budžeta opštine Lajkovac za prvih devet meseci ove godine, kao i saglasnost na četvrti rebalans budžeta za ovu godinu, koji će zbog preraspodele novca biti uvećan za 10 miliona dinara.

Planirani budžet opštine Lajkovac za ovu godinu je milijardu i 440 miliona dinara a u prvih devet meseci procenat ostvarenja budžeta je 44, 8 posto. Za kapitalne investocije utrošeno je 140 miliona dinara.

Lokalni parlament usvojio je i odluku o četvrtom rebalansu budžeta  za 2017. godinu. Razlog za donošenje ove odluke je preraspodela novca i završetak radova u školi u Ratkovcu i svlačionica u Nepričavi.

Odbornici su jednoglasno usvojili odluku o učeničkim stipendijama a pravo da ostvare istu imaju učenici koji su osnovnu školu završili na teritoriji opštine Lajkovac, kao i da su bili učenici generacije. Visina stipendije iznosiće 20 odsto mesečne zarade utvrđene na osnovu podataka Republičkog zavodu za statistiku. Konkurs će biti raspisan u februaru.

Usvojen je i set odluka vezanih za komunalne delatnosti a naredno skupštinsko zasedanja biče polovinom decembra. Ono što je sasvim izvesno je da će lajkovčani i ove godine moći da uživaju u klizanju, jer će do kraja godine biti potpisan i ovaj sporazum, potvrdio je predsednik skupštine Živorad Bojičić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA