BeogradLazarevacVesti

Tradicionalni planinarski izlet „Šetajmo za zdravlje“ u subotu 15. septembra

Tradicionalni planinarski izlet pod nazivom „Šetajmo za zdravlje“ biće održan dvanaestu godinu za redom u organizaciji Planinarskog društva „Vis“ iz Lazarevca. Šetnja se organizuje u subotu 15. septembra sa motivom da se promovišu zdravi stilovi života i fizička aktivnost.

Izlet „Šetajmo za zdravlje“ ujedno će promovisati i inicijativu ministarstva prosvete i zaštite životne sredine da se od ove godine 15. septembar proglasi Danom pešačenja u Srbiji. Akcija je namenjena svim uzrastima a kao i prošle godine svi učesnici imaće na raspolaganju četiri staze sa različitom kilometražom.

Za sve učesnike u ponudi su staze „Poletarac“ u dužini od 4 kilometra, „Junior“ u dužini od 10,5 kolimetara, „Lazarevački vidici“ dužine 16,5 kilometara i staza „Šančevima Kolubarske bitke“ dužine 26 kilometara.

Kada je u pitanju evropski prosek Srbi spadaju među nacije sa najmanje fizičkih aktivnosti pa je i jedan od glavnih ciljeva Planinarskog društva „Vis“ bio da se pokrene ovakva akcija u kojoj mogu da učestvuju sve generacije.

Da bi svi učesnici šetnje imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu, Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ će biti uključen u ovu akciju, u slučaju da nekome od učesnika bude bila potrebna medicinska pomoć.

Gradska opština Lazarevac kao i svih ovih godina, nastavlja i dalje da podržava ovu akciju koja treba da bude inicijalna kapisla svim sugrađanima koji previše vremena provode u zatvorenim prostorijama, rekao je predsednik opštine Bojan SIinđelić. Planinarsko društvo „Vis“ pozvalo je sve sugrađane da se priključe akciji koja za cilj ima promociju zdravog života. U slučaju loših vremenskih uslova staze za šetnju će biti redukovane.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA