Festival humora za decu: Maskenbal 2019

Tradicionalnim maskenbalom završen je 31. Festival humora za decu u kome je učešće uzelo preko 200 kolektivnih maski. Za zabavni deo programa bio je zadužen ”Peđolino”. Uručene su brojne nagrade najmlađim učesnicima, vrtićkim grupama, područnim i matičnim školama. Ključ grada je vraćen u ruke zamenika predsednika GO Lazarevac Miloja Živanovića čime je i zvanično zatvoren festival.

Širokim osmesima, cvetnim i raznobojnim kostimima najmlađi su oterali sive oblake u centru Lazarevca. U okviru 31. Festivala humora za decu i ove godine organizovan je maskenbal i svečani defile centralnim gradskim ulicama. Naš grad je postao deo čarobnog sveta bajki u kome centralno mesto imaju brojni likovi, a odrasli su ključna podrška deci da na krilima mašte odlete u Gašin svet u kome nema mesta za suze već samo za igru pesmu i zabavu.

Oni nešto stariji već su spremni da osvoje nove svetove, njihovi snovi i maštanja puni su dalekih planeta, zvezda, čudesnih raketa. I ove godine najviše je bilo super heroja, princeza iz bajki ili crtanih filmova, ali nisu izostali ni sveštenik, Vuk Karadžić a pažnju nam je privukla doktorka sa pacijentom.

Nisu izostali ni pantomimičari, mafini, domine, ali i ksilofoni….

Prvaci su rešili i da se pozabave pitanjem ekologije, iz OŠ ”Knez Lazar” stigli su nam cvetići i poruka ”Čuvajmo naše škole”. Pravi buket cvetova na festival je stigao i iz škole u Baroševcu.

Na kraju festivala Milica Ivanković je ključ grada ponovo predala u ruke zameniku predsednika GO Lazarevac Miloju Živanoviću koji se zahvalio deci što je grad dva dana bio grad smeha, radosti i veselja. Za zabavni deo programa bio je zadužen Peđolino.

Prvo su nagrađene maske najmlađih učesnika Ovčica Šone, Naučnici Vuk i Luka, Meri Popins i Klovnovi lutke Mia i Andrej. Pobedničke maske u vrtićkoj grupi su Patuljci vrtića ”Raša i Maša”, druga nagrada su Pantomimičari vrtića ”Iva i Maša” a treća Dinosaurusi vrtića ”Iva i Maša” iz Velikih Crljena.

U OŠ ”Knez Lazar” pobedili su Čuvari šuma (odeljenje 1/2), drugo mesto pripalo je likovima iz bajke o Ribaru i zlatnoj ribici (odeljenje 2/2) a treća nagrada za masku Cvetići i drugarići (odeljenje 1/4).

Šumska vila (Irina Petrović 1/3), Frida Kalo ( Emilija Jakovljević 3/1) i Džoker (Luka Lukić 3/6) pobedničke su maske OŠ ”Vojislav Voka Savić”, a grupnu nagradu odneli su i Kosmonauti (odeljenje 4/6).

Nagrađene su i maske Krvava Meri (Andrea jakovljević 4/6), Mumija (Nikola Đurđević 3/2) i Vitez (Milutin Knežević 1/1) iz OŠ ”Dule Karaklajić”, kao i grupna nagrada za ‘‘Čarobnjaka iz Oza” (odeljenje 3/3).

Nagrađeni su i učenici škola iz Dudovice (maska Domingosi-odeljenje 1/1), Baroševca (maska Cvetići-1. razred), Novog Medoševca (prvo mesto-maska Barbike i kenovi-odeljenje 4/1, drugo mesto-maska Ksilofoni -odeljenje 1/1 i treća nagrada za masku Alisa u jesen-odeljenje 3/3) i Stepojevca ( prvo mesto za masku Tigar Helene Lukić (odeljenje 3/1), drugo mesto za Makarona Aleksandar Tiodorović (odeljenje 4/1) i treće mesto za masku Televizor Nikole Markovića(odeljenje 1/3).

Dovoljno razloga da se slavlje nastavi i nakon festivala, i da se sa osmesima zavši i 31. druženje do sledećeg septembra i novih Gašinih maštarija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA