Generacija 2020

“Generacija 2020“ je naziv kampanje čiji je inicijator Crveni krst. Cilj je da se edukuju mladi koji su tek napunili osamnaest godina  o značaju donorstva i koliko je svaki čin darivanja krvi bitan za nečiji život. Na teritoriji GO Lazarevac trenutno se realizuje redovna jesednja kampanja dobrovoljnog davalaštva krvi. Po ustaljenoj proceduri akcije se najpre organizuju po svim delovima RB Kolubara. Na kraju 5. novembra za sve dobrovoljne davaoce akcija će biti održana u Centru za kulturu Lazarevac.

krv 1

U vremenu pandemije, kada su mladi nastavu pratili online, izostala su predavanja Crvenog krsta na temu značaja dobrovoljnog davalaštva. Kako bi se mladima predstavio značaj učešća u akcijama bitnim za lečenje najtežih pacijenata Crveni krst je organizovao kampanju “Generacija 2020“. Cilj je ne samo da mladi postanu redovni davaoci krvi već i da se promeni transfuziološka statistika po kojoj samo 3% ljudi dobrovoljno daje krv.

krv 2Lazarevac se može ponositi svojim srednjoškolcima, tokom proteklih godina učenici Gimnazije i Tehničke škole bili su među najboljima u Srbiji po broju prikupljenih jedinica krvi. Redovna jesenja akcija DDK se organizuje i u ovom trenutku na teritoriji naše opštine. Tokom cele nedelje u različitim delovima preduzeća krv su davali zaposleni RB Kolubara. Završna akcija se organizuje 5. novembra u Centru za kulturu Lazarevac.

Crveni krst Lazarevac, od 6. do 8. novembra organizuje kamp dobrovoljnog davalaštva krvi namenjen volonterima. Kamp se održava u Aleksandrovcu u Odmaralištu Crvenog krsta. Održavanje ovog skupa zavisi i od aktuelne epidemiološke situacije.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA