BarajevoBeogradLazarevacVesti

Humanitarni koncert za sestre Milovanović iz Barajeva koje su ostale bez oba roditelja

Sestre Milena i Jelena, od kojih je jedna teško bolesna i prikovana za krevet ostale su same u trošnoj kući. U kući u Velikom Borku, selu kod Barajeva, žive same. Otac, koji je porodicu izdržavao radeći danonoćno, preminuo je pre dve godine. Majka je na svojim plećima nosila dom Milovanovića sve dok i ona nije preminula u septembru prošle godine.

Milena, koja je napunila 18 godina, učenica Ekonomske škole, ima ambiciju da upiše Učiteljski fakultet. Devojka prelepog osmeha, koja neguje bolesnu sestru kaže da joj ništa nije teško, kao i da joj surova svakodnevnica ne predstavlja teret.

Kad su nam roditelji bili živi, tata je radio po ceo dan, a mama i ja smo vodile računa o Jeleni. Navikla sam da je presvlačim, čuvam, hranim… Ništa mi od toga nije teško. Kad je mama preminula, ostale smo same. Jelena svakog dana ide u Šiljakovac, u boravak za osobe sa invaliditetom- dodaje Milena.

„Govor nerazvijen“, „Nikad nije prohodala“, „plegija donjih ekstremiteta, koristi pelene“, „Nepokretna“- ovo su samo neke od reči koje pišu na njenom nalazu, a sa kojima se svakodnevno bori njena nekoliko meseci mlađa sestra.

Živi onako kako mora, čekajući neke bolje dane. Čekajući to, pred sobom ima još teških prizora, pored sestre koja je teško bolesna. Trošan krov njihovog doma preti da se uruši, a zidovi pucaju. Vlaga je svuda po kući, a komadi davno nanetog kreča otpadaju sa plafona. Sestre među kojima je manje od godinu dana razlike, dokaz su da život itekako ume da bude okrutan.

Udruženje osoba sa posebnim potrebama „HUMANITARNI MOST“ iz Barajeva organizuje humanitarni rok koncert za pomoć sestrama Milovanović. Koncert će se održati 8. juna od 22h u prostorijama Moto kluba Hej Džo Leskovac. Nastupaju bendovi „SFRJ“ i „Britke sablje“. Sav prihod sa koncerta (prodate ulaznice, piće, dobrovoljni prilozi) namenjen je za otplatu kredita.

Brojevi računa Milene Milovanović

RSD: 205-9011007304360-37

DEVIZNI rs35205903102494608305

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA