BeogradKulturaLazarevacVesti

Prijem glumaca Puls teatra kod predsednika opštine Bojana Sinđelića

Prvo prigradsko pozorište „Puls teatar“ učestvovalo je na Međunarodnom festivalu monodrame „Albamono“  u Albaniji. Puls teatar je odigrao  predstavu “Post kvartet”, koja je dobila nagradu za najbolju predstavu festivala, a nagradu za najbolju glumicu odnela je Lazarevčanka Jelena Cvijetić.  Tim povodom predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić je za glumce, zaposlene u „Puls teatru” i saradnike na predstavi upriličio svečani prijem.
Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić

Glumci Puls teatra osvajaju značajne nagrade na mnogim festivalima i u Sbiji i u inostranstvu i ovo je lepa vest za sve Lazarevčane koji imaju čime da se pohvale, ustanovom koja svoj posao obavlja veoma profesionalno, rekao je na prijemu predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić.

Miloje-Živanović
Miloje Živanović

Čestitajući glumcima na osvojenim nagradama zamenik predsednika opštine Miloje Živanović  je rekao da će Gradska opština Lazarevac i u buduće nastaviti da pomaže “Puls teatar” kako bi imali još bolje uslove rada.

Ivana-Nedeljković
Ivana Nedeljković

Pored uspeha u Albaniji, “Puls teatar” je nedavno i na festival “Joakim Vujić” dobio nagradu za scenski nastup, podsetila je glumica i direktorka pozorišta Ivana Nedeljković ističući da je srećna što se Puls teatru ukazala prilika da bude jedini predstavnik na festival u Albaniji.

Jelena-Cvijetić
Jelena Cvijetić

Na festivalu monodrama “Albamono” za najbolju glumicu je proglašena Jelena Cvijetić, koja kaže da je bila iznenađena ovim priznanjem koje je dobila. Za uspeh predstave “Post kvartet” zaslužen je ceo ansambl, dodala je.

Maja-Sofronijević
Maja Sofronijević

Jelena ističe da je predstava imala izuzetan prijem kod albanske publike koja je sa pažnjom odgledala monodramu.

Milan Mađarev, režiser
Milan Mađarev, režiser

Režiser predstave “Post kvartet” Milan Mađarev kaže da je do ideje za ovu monodramu došlo spontano. Predstava Post kvartet se hronološki događa posle kraja drame Kvartet Hajnera Milera, kada Žena ostaje sama. U želji da sazna zašto je tako nemoćna, Žena rekreira svojim telom emocije, iskustva i situacije, koje su je dovele u (ne)poznati prostor.

Ovogodišnji festival „Albamono” je ugostio pozorišta iz SAD, Izraela, Slovačke, Ukrajine, Poljske, Albanije, Srbije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA