Humanost na delu učenika Osnovne škole „Dule Karaklajić“

Učenički parlament Osnovne škole „Dule Karaklajić“ organizovao je, uz podršku svojih nastavnika i drugih učenika, humanitarni bazar u cilju prikupljanja novčanih sredstava za đake sa lošijom ekonomskom situacijom i mališanima kojima su potrebna sredstva za lečenje. Pored bazara, na kojem su mogli da se kupe slatkiši i ukrasi, učenici su održali i priredbu „Drug za druga“ koja je takođe bila humanitarnog karaktera. Ovi mladi, humani i dobro organizovani učenici najavljuju da na ovome neće stati, već će i u narednom periodu organizovati slične akcije.

Humanitarni bazar u cilju prikupljanja novčanih sredstava za đake sa lošijom ekonomskom situacijom i decu kojoj je potrebno lečenje oganizovao je učenički parlament Osnovne škole „Dule Karaklajić“. Na bazaru su mogli da se kupe ukrasi i slatkiši, rekla nam je učenica sedmog razreda Đurđa Kulić. Pored bazara, ovi humani učenici su uz pomoć svojih nastavnika održali i priredbu „Drug za druga“. Inicijativa je potekla od učenika odeljenja VI-3, kaže nam Đurđa.

Pored bazara i priredbe, učenici su organizovali i izložbu old tajmer automobila koja je takođe realizovana u humanitarne svrhe. Kolekcija je brojila približno 500 modela automobila.Ulaznica je bila 50 dinara, a prikupljeni novac otišao je u humanitarne svrhe. Vlasnik automobila je kolekcionar Damjan Radulović, učenik IV 6.

Učenici „Dulove“ škole nisu krili zadovoljstvo što su bili deo ovih humanih akcija. Kažu da će se rado odazvati kada se budu realizovali slični događaji.

Učenici Osnovne škole „Dule Karaklajić“ još jednom su dokazali da su humani i uvek spremni da pomognu svojim drugarima kojima je neophodna finansijska pomoć i time po ko zna koji put u svet poslali najepšu sliku iz Lazarevca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA