Igralište “Palčica” za mališane iz Dudovice

U Mesnoj zajednici Dudovica otvoreno je novo igralište za decu “Palčica”, koje se nalazi u blizini predškolske ustanove. Novo, moderno dečije igralište će koristiti pored mališana iz Dudovice i deca iz Županjca, Barzilovice i okolnih mesta. Igralište je sa saradnicima obišao predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić i državni sekretar Bojan Stević. Sinđelić je podsetio da je novo igralište samo jedno u nizu koje će dobiti deca i istakao da će u narednom periodu svaka mesna zajednica imati po jedno savremeno igralište.

Deca koja žive u seoskim mesnim zajednicama treba da imaju ravnopravan tretman kao i ona u gradskim mesnim zajednicama, rekao je predsednik opštine Bojan Sinđelić. Novo, savremeno igralište “Palčica” će koristiti pored mališana iz Dudovice i najmlađi iz okolnih mesta, kaže Sinđelić i dodaje da je u planu lokalnog rukovodstva da svako selo dobije novo igralište u narednom periodu. On je ovom prilikom najavio da će Dudovica dobiti jaslice dok će u Županjcu biti otvorena predškolska ustanova.

Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac

Na novom igralištu boraviće i deca iz Barzilovice. Predsednik ove mesne zajednice Željko Pavlović zahvalio se rukovodstvu opštine Lazarevac što će mališani ovog kraja imati priliku da se druže na novom igralištu koje je napravljeno po evropskim standardima.

Svoje zadovoljstvo novim igralištem nisu krili roditelji čija deca će dobar deo dana provoditi sa drugarima. Oni koji kažu da je ovakav teren bio potreban u Dudovici.

Novo igralište u Dudovici urađeno je po svim evropskim standardima i poseduje najsavremeniji mobilijar koji je potpuno bezbedan za igru dece. Plan rukovodstva opštine Lazarevac je da sve mesne zajednice u skorijoj budućnosti dobiju bar po jedno ovakvo igralište.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA