BeogradLazarevacVesti

Izlila se reka Peštan, Štab za vanredne situacije na terenu

Zbog visokog vodostaja i plavnog talasa koji dolazi iz pravca Aranđelovca najviše problema na teritoriji opštine Lazarevac ovog jutra izazvala je reka Peštan, zbog čega su ovog jutra najugroženiji objekti i infrastruktura u mesnim zajednicama uz reku Peštan. Od ranog jutra nadležne službe nalaze se na terenu i preduzimaju sve raspoložive mere u cilju zaštite ljudi i objekata.

U MZ Rudovci u ovom trenutku poplavljeno je 35 kuća. EDB Lazarevac je iz bezbedonosnih razloga isključila 4 trafo stanice, tako da je u ovom momentu 550 domaćinstava bez električne energije. Ugrožena je trafo stanica Rudovci – selo, a EDB Lazarevac radi na tome da se domaćinstvima do kojih plavni talas nije stigao u što kraćem mogućem roku ponovo priključi na električnu mrežu.

U MZ Mali Crljeni, naselje Petkovača, poplavljeno je preko 20 domaćinstava. Sa napona su skinute 2 trafo stanice, EDB Lazarevac je na terenu i čim se steknu uslovi biće pustena električna energija.

U MZ Rudovci evakuisana su deca iz predškolske ustanove, zbog potoka koji je počeo da se izliva i preti da se voda ulije u objekat. Naselje Darosavica je u ovom momentu najugroženije i faktički je odsečeno od sveta.

Zbog izlivanja Peštana saobraćaj je obustavljen na putu Rudovci – Kruševica, kao i Lazarevac – Vreocim (Ulica Janka Stajčića kod Staklenika u Šopiću). Danas je hitno održana i 25. Vanredna sednica Štaba za vanredne situacije opštine Lazarevac na kojoj je doneta odluka da se sva raspoloživa mehanizacija opštinskih javnih preduzeća i Ogranka Kolubara stavi na raspolaganje Štabu. Članovi štaba se u ovom trenutku nalaze se na terenu i prate sve moguće kritične lokacije i preduzimaju sve raspoložive mere u cilju ublažavanja štete, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije ​​​ GO Lazarevac.

Uskoro opširnije…

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA