BeogradLazarevacVesti

Preko 40 polaznika predstavilo svoje radove na 52. grupnoj izložbi ateljea „Sezan“

U biblioteci „Dimitrije Tucović“ otvorena je 52.  grupna izložba polaznika likovne škole „Sezan“. Na izložbi, koja će biti otvorena do 29. juna, svoje radove predstavilo je 45 polaznika Ateljea „Sezan. Na preko stotinu radova, svoja likovna umeća predstavili su kako oni najmlađi polaznici, tako i nešto stariji, iskusniji koji se pripremaju za upis na akademiju. Profesor likovne kulture Vladimir Petrović posebno je pohvalio najmlađe polaznike i dodao da su svi ove godine u radove utkali mnogo talenta, emocije, ideja, osećanja ali i znanja.

Biblioteka izložba Sezan

Različite tehnike, motivi, emocije i misli, satkani su u prava mala remek dela koja će hol lazarevačke biblioteke krasiti sve do 29. juna, do kada je otvorena 52. grupna izložba polaznika likovnog ateljea „Sezan“. Na radovima se vidi prevasohdno talenat, a potom i vredan rad, emocije, ideje, misli ali i snovi ovim mladih i talentovanih ljudi. Među njima ima i prvaka, koji se posebno ističu svojim stvaralačkim umećima i zrelošću, a kako kaže njihov nastavnik likovne kulture Vladimir Pterović, godine autora potpisanih ispod slika će nas svakako zapanjiti. I jesu…

Vladimir Petrović
Vladimir Petrović

Na parčetu papira uz pomoć olovke ili boje videli smo i prelepe pejzaže, mrtvu priprodu, portrete, mozaike, istorijske znamenitosti i sve što zamisli dečija mašta. Upravo to i jeste clj ovog ateljea da kod dece podstiče i razvija maštu, osećaj za lepo i da ih uz malu pomoć nauči tehnikama neophodnim za stvaralački rad.

Mali ljudi su i ovaj put napravili velike stvari. Među njima ima talentovanih i zaista ozbiljnih četvrtaka, petaka, šestaka i osmaka, profesionalnih srednjoškolaca ali i neverovatnih prvaka koji su na svojim crtežima pokazali zavidnu zrelost, ozbiljnost i neverovatan osećaj za lepo.

Prepuna svečana sala biblioteke pokazatelj je da naši sugrađani itekako znaju da pruže podršku svojim naslednicima i da im budu vetar u leđa za nastavak bavljenja ovim vidom stvaralaštva. Godinama unazad Atelje „Sezan“ usmerava buduće likovne umetnike i to vrlo uspešno, a Zorana Erića sada je u tom putu nasledio njegov učenik Vladimir Petrović.

Pored izložbe, polaznici ovog ateljea, koji pohađaju i Muzičku školu ulepšali su program i svojim muziciranjem. Radovi budućih umetnika moći će da se pogledaju u holu biblioteke sve do 29. juna.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA