BeogradKulturaLazarevacVesti

Izložba lazarevačkih umetnika

Grupa lazarevačkih umetnika izložila je svoja dela u kafeu “Lazareto“ . Izložbu je svečano otvorila Dara Stanojević kustos Moderne galerije, kao uvod u tradicionalni “Decembarski likovni salon“. Izložba je prodajnog karaktera.

Vođen idejom da pored gastronomskih specijaliteta i dobrog provoda uz popularne bendove svoju ponudu obogati i kulturnim sadržajima, kafe Lazareto je organizovao prodajnu izložbu mladih umetnika iz našeg grada. Izložbu je otvorila kustos moderne galerija Dara Stanojević koja je naglasila da je ovo uvod u tradicionalni “Decembarski likovni salon“ i istakla značaj ovakve inicijative za kulturni život našeg grada.

Svoja dela izložilo je četiri umetnika koji su već ostavili svoj umetnički pečat u Lazarevcu, našoj ali i zemljama regiona. Posebnu pažnju izazvali su radovi Miloša Živkovića korisnika denvenog centra za decu i omladinu sa posebnim potrebama. Saradnja lazarevačkih umetnika, Moderne galerije i kafea Lazareto biće nastavljena i u narednom periodu, cilj je da se kroz organizaciju kulturnih dešavanja afirmiše stvaralaštvo umetnika sa ovih prostora.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA