BeogradLazarevacVesti

Poseta predstavnika Obrtničke komore Istarske Županije

Turistička organizacija GO Lazarevac u saradnji sa PKS-PK Beograda organizovala je boravak predstavnika Obrtničke komore Istarske Županije u Lazarevcu. Gosti su imali priliku da se upoznaju sa znamenitostima i turističkom ponudom opštine Lazarevac. Posetili su Modernu galeriju, podrum vina “Milojaš” i etno selo “Babina reka”. Privrednici naše opštine razmenili su mišljenja i iskustva sa gostima a bio je organizovan i okrugli sto na temu „Unapređenje kvaliteta radne snage“.

U okviru programa  bilateralnih susreta preduzetnika Istre i Beograda, koji su održani od 23. do 25. novembra, predstavnici Obrtničke komore Istarske Županije bili su u poseti Beogradu i GO Lazarevac. U cilju unapređenja saradnje preduzetnika ali i stvaranja uslova za neke nove projekte u oblasti turizma, gosti iz Istre posetili su značajne kulturno-istorijske spomenike u Lazarevcu.

Dobra prilika i dobra vest za turističku organizaciju GO Lazarevca zato što naša jedna od aktivnosti je zapravo i koordiniranje između privrednih subjekata i svega onoga što je potrebno za razvoj turizma u našoj opštini. – izjavila je Snežana Gajić, direktorka TO Lazarevac.

Okrugli sto „Unapređenje kvaliteta radne snage“ organizovan je u okviru bilateralnih susreta preduzetnika Istre i Beograda i to po prvi put u Beogradu. Dejan Zrilić koordinator Centra za razvoj preduzetništva PKS-Privredna komora Beograda kaže da je razlog što su gosti iz Istre posetili Lazarevac upravo postojanje Šaltera za preduzetnike, ali i dobre saradnje sa lokalnom upravom i TO opštine.

Cilj organizovanja susreta preduzetnika iz Beograda i Istre i panel diskusije je da se pokaže da je jedan od glavnih preduslova za razvoj konkurentne i jake privrede radna snaga koja je dovoljno stručna, sposobna i vešta da odgovori na izazove i promene u okruženju. Aktivno učešće uzeli su predstavnici Obrtničke komore Istarske Županije, PKS-PK Beograda, Srednje turističke škole Novi Beograd, Turističke organizacije GO Lazarevac kao i mnogobrojni preduzetnici Istre i Beograda. Gosti iz Istre poneće samo lepe utiske iz Lazarevca i svakako se nadaju da će nakon ovog sastanka biti nastavljena saradnja sa našom opštinom.

.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA