Iznenadna poseta gospodina Mocarta u Lazarevcu

U Centru za kulturu Lazarevac odigrana je predstava „Iznenadna poseta gospodina Mocarta“ koja govori o važnosti muzike i umetnosti u svakodnevnom životu. U predstavi igraju Milena Martić, Željko Aleksić i Nemanja Stamatović. Predstavi je prisustvovao veliki broj mališana. Reditelj, pisac i glumac ove predstave Željko Aleksić istakao je za Rtv Gem da pored prepoznatljivih kompozicija i operskih melodija, ova predstava na jedinstven način priča radnju „Čarobne frule“ koja ima moć da tugu pretvori u radost, baš kao i muziku.

Pozorišna predstava „Iznenadna poseta gospodina Mocarta“ odigrana je na sceni Centra za kulturu Lazarevac. Glumci su spojili lutke, maske, igru, veselu muziku i na taj način su neobičnu priču pretvorili u magičnu avanturu. Cilj ove predstave jeste da deca upoznaju lik Mocarta istakao je reditelj, pisac i glumac Željko Aleksić i dodao se govori o važnosti muzike i umetnosti u svakodnevnom životu.

Aleksić je rekao da je stil njihovog rada da se svaka predstava razvija i menja vremenom, i to na osnovu interakcije sa publikom. Nijedna predstava nije ista bila na dan premijere i posle svakog sledećeg izvođenja.

Predstava „Iznenadna poseta gospodina Mocarta“ imala je svoju premijeru 2016. godine, i od tada je odigrana više od 600 puta, kazao je Aleksić i dodao da im je veliko zadovoljstvo što su opet imali priliku da se druže sa lazarevačkom publikom, a prvenstveno sa mališanima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA