BeogradLazarevacVesti

Uspešna akcija „Ujedinjenih za Lazarevac“, prikupljena 121 jedinica krvi

U prostorijama UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ organizovana je 24. po redu akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Akcija je održana u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije u periodu od 10 do 16 časova. Na prethodnim akcijama koje je udruženje organizovalo prikupljeno je preko 3300 jedinica krvi. I ovaj put akciji se odazvao veliki broj naših sugrađana a prikupljeno je 121 jedinica krvi.

Akcija krv Ujedinjeni

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ po 24. put organizovalo je akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Svesni činjenice da su tokom leta rezerve krvi na minimumu i ovaj put u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije u svojim prostorijama okupili su ljude dobre volje spremne da daju krv i na taj način spasu živote.

Ujedinjeni akcija krv

Akciji se odazvao veliki broj naših sugrađana i prikupljeno je preko 100 jedinica krvi, rekla je za RTV Gem Jelena Gajić, ispred Omladinske mreže UG „Ujedinjeni za Lazarevac“.

Jelena Gajić
Jelena Gajić

Dušan Serafimović iz Instituta za transfuziju krvi Srbije još jednom se zahvalio Lazarevčanima i udruženju „Ujedinjeni za Lazarevac“ na akcijama koje se organizuju već godina unazad i dodaje da je naša opština svakako jedna od najhumanijih u Srbiji.

Akcija krv ujedinjeni

Letnja kampanja dobrovoljnog davalaštva krvi u Lazarevcu upravo kreće iz prostorija ovog udruženja a mi smo navikli na dobru atmosferu ovde i uvek smo sigurni da će akcije ovde biti uspešne, kaže Serafimović.

Dušan Serafimović
Dušan Serafimović

Nakon ove uspešne akcije, udruženje nastavlja sa svojim aktivnostima a u planu je isporuka čepova organizaciji „Čepom do osmeha“, kao i poseta socijalno ugroženim porodicama. Članovi udruženja „Ujedinjeni za Lazarevac“ još jednom su se zahvalili svim sugrađanima koji učestvuju u svim akcijama koje ova organizacija sprovodi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA