BeogradLazarevacVesti

JPKP „Lazarevac“ sadnjom stabala drveća obeležilo Svetski dan čistog vazduha

JPKP „Lazarevac“ akcijom sadnje drveća u Gradskom parku obeležilo je Svetski dan čistog vazduha koji se kod nas i u svetu obeležava 03. novembra. Prethodnih dana naš grad bio je jedan od najzagađenijih u Srbiji a lazarevačko komunalno želi da ovom akcijom skrene pažnju na očuvanje životne okoline ali i da svojim sugrađanima stvori zdravije i lepše okruženje za život. U Gradskom parku zasađeno je deset novih stabala a tokom protekle godine komunalno je posadilo preko 150 novih sadnica drveća, kaže direktor Aleksandar Rakić.
Aleksandar Rakić, JPKP "Lazarevac"
Aleksandar Rakić, JPKP „Lazarevac“

Na Svetski dan čistog vazduha, radnici lazarevačkog komunalnog posadili su nova stabla u Gradskom parku. Nove sadnice krasiće u budućnosti ovu oazu zelenila a simboličnom sadnjom na ovaj dan želeli smo da skrenemo pažnju da je važno da pored urednog vodosnabdevanja i odnošenja smeća, ovo preduzeće radi i na ulepšavanju našeg grada ali i zaštiti životne sredine, kaže direktor Aleksandar Rakić. Oko 650 hiljada dinara opredelili smo za nabavku novih sadnica i cveća, kaže direktor.

U Gradskom parku zasađeno je deset novih sadnica a naši sugrađani uživaće u budućnosti u hladu krošnji stabala američkog hrasta, kedra i platana, kaže Marija Milinović upravnik RJ “Zelenilo” JPKP “Lazarevac”. Jesenja sadnja drvorednih sadnica biće nastavljena tokom narednog perioda a planirano je da bude posađeno oko 150 novih sadnica.

U svetu je preko 90% populacije izloženo zagađenom vazduhu, 9 od 10 ljudi udiše zagađen vazduh, upozoravaju podaci Svetske zdravstvene organizacije. Procena je da čak oko 93% dece mlađe od 15 godina udiše zagađen vazduh.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA