Jul mesec bogat kulturnim događajima u lazarevačkoj biblioteci

Bogat kulturni program očekuje Lazarevčane u narednom periodu, najavljuju iz biblioteke “Dimitrije Tucović”. Već u utorak, 20. jula, sa početkom od 19 časova, ljubitelje književnosti očekuje promocija romana “Četvrta stolica” autorke Milene Maše Lukač, kojoj je ovo drugi roman po redu. Ona se prethodno čitalačkoj publici predstavila zbirkom pripovedaka.

Radnja romana “Četvrta stolica”, čija će promocija biti održana u lazaarevačkoj biblioteci u utorak 20. jula, počinje u selu Moravci kod Ljiga. Ovaj roman prati život glavne junakinje u različitim periodima njenog života.

Autorka romana je rodom iz Ljiga, pa se može reći da ovo delo spada u  zavičajni roman. Školu je završila u Lazarevcu. Milena Maša Lukač pored toga što je pisac, je i učitelj ličnog razvoja.

Promocija knjige Vlade Gošnjića “Oltar Svetog Georgija” biće održana u porti crkve u Vraniću. Ovo delo, koje je objavljeno 2019. godine, predstavlja svojevrsnu istoriju manastira Bogovađa. Autor je duži niz godina proučavao arhiv ovog manastira i pregledao preko 30 hiljada dokumenata. Knjiga “Oltar Svetog Georgija” Vlade Gošnjića predstavlja ujedno i značajan prilog istoriji kolubarskog kraja.

Biblioteka “Vladislav Petković Dis” pokazala je interesovanje da se u njihovom prostoru prikaže izložba radova Jasmine Ivanković, direktorke biblioteke “Dimitrije Tucović” u Lazarevcu. Izložba će biti otvorena u sredu 21.jula sa početkom od 12h.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA