Lazarevački učenici najviše zainteresovani za medicinu, ekonomiju i Gimnazije

Na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljeni su rezultati za upis u srednje škole i gimnazije. Na teritoriji Gradske opštine Lazarevac prijemni ispit je polagalo ukupno 580 učenika, izjavila je predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić. Prema njenim rečima učenici sa teritorije opštine Lazarevac najveće interesovanje su iskazali za medicinske i ekonomske škole kao i gimnazije. Značajan broj učenika je upisao i specijalizovane škole koje se odnose na informatiku i računarstvo, rekla je Anđelić.

Na teritoriji opštine Lazarevac ukupno 580 učenika polagalo je završni ispit, izjavila je predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić. I ove godine najveće interesovanje učenika bilo je za gimnazije i medicinske i ekonomske škole. Značajan broj učenika opredelio se za specijalizovane srednje škole, konkretno za informatiku u računarstvo.

Prijemni ispit za drugi upisni rok biće sproveden od 18. do 20. avgusta, pa će već 23. avgusta biti objavljeni konačni rezultati ispita, nakon čega će biti organizovan upis učenika.

Posebne analize upisa učenika u srednje škole Aktiv direktora osnovnih i srednjih škola realizovaće tokom avgusta meseca, rekla je Verica Anđelić. Ona je svim učenicima koji su završili osnovno obrazovanje čestitala upis u željenu srednju školu i poželela mnogo uspeha u nastavku školovanja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA