BeogradLazarevacVesti

Kampanja “Na maturu bez automobila“ predstavljena maturantima

“Na maturu bez automobila“ naziv je kampanje koju sprovodi Agencija za bezbednost u saobraćaju, ovoga puta predavanje za maturante srednjih lazarevačkih škola održano je u skupštinskoj sali GO Lazarevac. Pored predstavnika rukovodstva GO Lazarevac i Agencije za bezbednost u saobraćaju maturantima je o ovom problemu pričao i glumac Nenad Okanović.
Duško-Pešić,-Načelnik-odeljenja-u-Agenciji-za-bezbednost-saobraćaja
Duško Pešić, Načelnik odeljenja u Agenciji za bezbednost saobraćaja

U okviru kampanje “Na maturu bez automobila” u skupštinskoj sali GO Lazarevac održana je tribina za učenike završnih razreda Gimnazije i Tehničke škole a cilj ove akcije je upoznavanje maturanta sa opasnostima i štetnim posledicama konzumiranja alkohola i vožnje. Na tribini su govorili predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, koji ove akcije sprovode na teritoriji čitave Srbije, kako bi srednjoškolcima ukazali na greške koje mladi prave u saobraćaj, podstakli ih na savesno ponašanje.

Nenad-Okanović
Nenad Okanović

Akciju je podržao glumac Nenad Okanović i istakao da je veoma bitno da mladi ljudi shvate koliko je bitno odgovorno ponašanje u trenucima kao što je matura.

Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić

Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić zahvalio se Agenciji za bezbednost saobraćaja na uspešnoj saradnji i naglasio da GO Lazarevac čini sve na prevenciji i povećanju bezbednosti u saobraćaju.

maturanti

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja 1997. godine u saobraćaju je poginulo 328 mladih ljudi, prošle godine 103, što je za 70 odsto manje. Cilj je da ovaj broj svede na minimum.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA