BeogradLazarevacVesti

Opština Lazarevac izdvojila milion dinara za samozapošljavanje

GO Lazarevac i Nacionalna služba za zapošljavanje potpisali su ugovor kojim su obezbeđena sredstva u visini od 1.818.181,82 dinar za  samozapošljavanje nezaposlenih lica koja žele da pokrenu svoj biznis. Kako je rekao predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić ovakva politika biće nastavljena i narednih godina a cilj nije jedino samozapošljavanje već i da potencijalni privrednici u narednom periodu otvore nova radna mesta.

Sredstva za samozapošljavanje nezaposlenih lica koja žele da pokrenu svoj biznis planirana su budžetom GO Lazarevac. U sali predsedništva potpisan je ugovor sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje, a predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić istakao je da će sredstva za ovu namenu biti izdvojena i naredne godine.

Ovo je zajednički projekat opštine Lazarevac i Nacionalne službe za zapošljavanje koji se pre svega odnosi na nezaposlena lica sa teritorije naše opštine koja žele da započnu sopstveni biznis – rekao je Bojan Sinđelić predsednik Gradske opštine Lazarevac i dodao da na ovaj način nezaposlena lica mogu konkurisati i ostvariti pravo na sredstva koja bi im pomogla pri započinjanju sopstvenog biznisa.

Predsednik Saveta GO Lazarevac Bojan Veljković istakao je da su pozitivna iskustva tokom realizacije prošlogodišnjeg projekta samozapošljavanja rezultirala nastavkom saradnje i naglasio da pored GO Lazarevac, potencijalni preduzetnici mogu za startup kredite da apliciraju na konkursima Grada Beograda i Razvojne agencije Srbije.

Zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale za grad Beograd Siniša Knežević zahvalio se GO Lazarevac na uspešnoj saradnji i istakao da je vrednost ugovora 1.818.181,82 dinara, učešće GO Lazarevac 51 odsto, Nacionalne službe 49 odsto. Sredstva su namenjena za samozapošljavanje deset lica sa evidencije nezaposlenih.

Tokom ove godine Nacionalna služba za zapošljavanje filijala Grad Beograd je izdvojila 36 miliona dinara, odnosno 4 miliona više za ovu namenu, za opštine učesnice u projektu Lazarevac, Mladenovac, Zvezdara kao i Skupštinu Grada Beograda. Sledeći korak je raspisivanje javnog poziva, a zatim i raspodela sredstava budućim privrednicima. Uslovi za apliciranje su da je lice u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i da je prošlo obuku “Put do uspešnog preduzetnika“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA