Ključevi Lazarevca predati deci, počeo 34. Međunarodni festival humora za decu

Predajom ključeva grada deci zvanično je otvoren 34. Međunarodni festival humora za decu. Predsednik opštine Bojan Stević ključeve opštine predao je učenici drugog razreda OŠ „Vojislav Voka Savić“ Sofiji Lazarević, koja će do četvrtka upravljati gradom. Dečiji pesnici, pisci, animatori, družiće se tokom trajanja festivala sa malim Lazarevčanima a tradicionalni maskenbal, će nakon dve godine pauze, biti održan u četvrtak na platou ispred Rudarske česme.
Sofija Lazarević
Sofija Lazarević

Uručenjem ključeva devojčici Sofiji Lazarević zvanično je počeo 34. Međunarodni festival humora za decu. Naredna četiri dana Lazarevac će biti domaćin piscima, pesnicima, dečijim animatorima koji će zajedno sa našim najmlađim sugrađanima uživati u druženju i novim avanturama. Festival je i ove godine podržala GO Lazarevac a predsednik Bojan Stević poručio je okupljenima da mu je žellja da naredni 35. jubilarni bude otvoren na novom trgu kod zgrade opštinske uprave.

Bojan Stević
Bojan Stević

I ovogodišnjeg festivala ne bi bilo da nije pomoć stigla od Sekreterijata za kulturu Grada Beograda, GO Lazarevac i ustanova i preduzeća koji su festival podržali, rekla je na otvaranju Jasmina Ivanković, direktorka Biblioteke, domaćina festivala. Opstajemo godinama šireći optimizam i čuvajući našu decu, kaže Jasmina Ivanković i dodaje da je odgajati pametnu deci i hrabrost i velika odgovornost.

Jasmina, Slobodan i Rada

Tvorac festivala i njen direktor od samog početka je Radmila Bulatović, koja je ovom prilikom rekla da je ideja festivala da sva deca na ovoj zemaljskoj kugli imaju srećno detinjstvo i u tome uspevamo već 34 godine.

Smehodošlica festivala

U programu svečanog otvaranja učestvovali su i učenici Muzičke škole „Marko Tajčević“ koji su u drugačijem aranžmanu odsvirali najlepše dečije pesme, kao i glumci Puls teatra. Naš grad narednih dana biće obojen smehom i dečijom veselom grajom a svakako najposećeniji događaj biće tradiconalni maskenbal koji će zatvoriti ovogodišnju manifestaciju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA