Zlatno Gašino pero posthumno pripalo Peđi Trajkoviću

Dobitnik ovogodišnjeg zlatnog Gašinog pera na 34. Međunarodnom festivalu humora za decu je Peđa Trajković, koji je, nažalost preminuo tokom ove godine. O Trajkoviću su, u prisustvu članova njegove porodice, govorili pesnici i pisci za decu Dušan Pop Đurđev, Slobodan Stanišić i Branko Stevanović. Peđa Trajković je interesantan autor koji je za decu i mlade stvarao gotovo 50 godina, i koji je uspeo da engleski humor približi našim običajima, rekao je Pop Đurđev.

Zlatno Gašino pero primila porodica Peđe Trajkovića

Zlatno Gašino pero na 34. Međunarodnom festivalu humora za decu posthumno je ove godine pripalo pesniku, satiričaru, dramskom piscu i ilustratoru za decu Peđi Trajkoviću. Priznanje je uručeno članovima njegove porodice. O njemu su u svečanoj sali Biblioteke „Dimitrije Tucović“, izmežu ostalih, govovili dečiji pisci i pesnici Slobodan Stanišić, Branko Stevanović i Dušan Pop Đurđev.

Zlatno Gašino pero

Peđa Trajković je stvarao gotovo 50 godina i koji je uspeo da našem podneblju približi engleski humor.

Peđa Trajković preminuo je 26. avgusta ove godine u Jagodini. Osim poezije za decu, Trajković je pisao i satiričnu poeziju, a bavio se i ilustracijom za decu i karikaturom. Objavio je 29 knjiga pesama za decu i ilustrovao preko 150 knjiga drugim piscima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA