BeogradKulturaLazarevacVesti

Knjiga „Između krajnosti“ predstavljena Lazarevčanima

Prva od tri knjige o Džoniju Štuliću i bendu „Azra“,  novinara i pisca Ivana Ivačkovića predstavljena je i lazarevačkoj publici u Modernoj galeriji.

Promocija knjige Između krajnosti

Uz korisne dodatke, osvrt na nastanak „Azre“, o njenom značaju i trenutnoj Štulićevoj poziciji, knjiga „Između krajnosti“ je delo za sve kojima su ova grupa i njen frontmen bili omiljeni bend u ranoj mladosti, ali i obavezna literatura za generacije koje tek treba da otkriju i uživaju u njihovoj muzici.

Moderna publika

U razgovoru sa autorom nakon promocije u Lazarevcu, Ivan Ivačković nam kaže da postoje tri razloga zbog kojih je rešio da se lati pera i napiše knjigu o fenomenu „Azre“ i njenom frontmenu Branimiru Štuliću. Ivačković kaže da je želeo da napiše knjigu u čast njegove generacije koja je odrastala uz Azru i koja je, s druge strane, napravila Azru velikim i važnim bendom. Takođe, navodi da je pokušao da njome da putokaz mladima o nekoj drugoj muzici, drugačijoj od ove, aktuelne.

Ivan Ivačković
Ivan Ivačković

Pojavljivanje knjige izazvalo je pravu buru na društvenim mrežama a o delu Ivana Ivačkovića oglasio se i sam Džoni Štulić, koga autor u knjizi nije predstavio kao idola, pa smatra da je to jedan od  razloga koji mu zamera frontmen „Azre“.

Knjiga o Džoniju

Ivan Ivačković je više od trideset godina radio kao novinar. Objavio je oko dve hiljade tekstova u brojnim novinama nekadašnje Jugoslavije i, posle njenog nestanka, u Srbiji. Autor je osam knjiga, među kojima su posebno popularne „Kako smo propevali“ (o SFRJ i njenoj muzici), „Umetnost pobune“ (o legendarnim Rolingstounsima) i najnovija „Između krajnosti“, o grupi Azra i njenom vođi Džoniju Štuliću. Za knjigu „Kako smo propevali“, Ivačković je 2013. godine dobio nagradu „Desimir Tošić“, najveće priznanje koje je u Srbiji dodeljivano za publicistiku.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA