Koje su prednosti integrativne nastave?

Polazeći od stanovišta da učenje i škola treba da budu radost i zadovoljstvo za decu, nastavnica srpskog jezika i književnosti Katarina Čarapić pokušala je da nađe način kako da deci predstavi učenje kao nešto zanimljivo. Danas postoji veliki raskorak između tehnologija koje su danas dosta uznapredovale i dostupna su deci,  i rada u školi koji je i dalje tradicionalan. Tradicionalna nastava je sama po sebi reproduktivna i iscepkana na predmete, a prema mišljenu Katarine Čarapić nije potrebno da deca pamte određene podatke i činjenice koje su im dostupne na internetu.

Učenici

Česta dilema roditelja  je kako deci predstaviti učenje kao nešto zanimljivo. Na to pitanje odgovorila nam je nastavnica srpskog jezika i književnosti Katarina Čarapić. Prema njenim rečima rešenje je integrativna nastava. Ovaj vid nastave sjedinjava  više nastavnih sadržaja koje su slične  tematike iz različitih nastavnih predmeta.

Katarina Čarapić
Katarina Čarapić

Prednost integrativne nastave su velike. Osnovno što ova nastava podrazumeva je proces dolaska do rešenja kombinujući više bliskih predmeta.

Kako bi deci učinila učenje zanimljivim, Katarina Čarapić osnovala je Kreativni dizajn centar, u kojem deca uče kroz igru, da bi na brži i jednostavniji način savladali gradivo.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA