BeogradLazarevacVesti

Koncert muzičke škole „Decembarske impresije“ u Modernoj galeriji

Tradicionalna dva koncerta, „Decembarske impresije“, učenika Muzičke škole „Marko Tajčević“ održana su u Modernoj galeriji. Prvog dana nastupili su solisti, dok su drugog dana koncert imali kamerni ansambli  i orkestri ove škole. Nastup su upotpunili i studeneti Akademije umetnosti i Fakulteta muzičke umetnosti, nekadašnji učenici Muzičke škole „Marko Tajčević“. Program je bio raznovrstan, a pored klasičnih dela, publika je uživala u popularnoj muzici kao i novogodišnjim numerama.

Decembarske impresije

U prelepom ambijentu Moderne galerije, Muzička škola „Marko Tajčević“ održala je tradicionalna dva koncerta pod nazivom „Decembarske impresije“, priređujući nezaboravna muzička iskustva u sklopu završetka godine.  Raznovrstan program obuhvatio je klasična dela velikih majstora muzike, ali i oduševio publiku popularnom i novogodišnjom muzikom. Ana Stojanović, nastavnica violončela i kamerne muzike u ovoj školi rekla da je godina bila uspešna a da su učenici ostvarili značajne rezultate na brojnim takmičenjima.Značaj ove manifestacije dodatno je naglašen prisustvom bivših učenika škole, koji su sada studenti renomiranih umetničkih fakulteta.

Učenici Muzičke škole

Publika je bila oduševljena spojem klasičnih i savremenih muzičkih elemenata, ostavljajući utisak da je ova manifestacija više od koncerta – ona je postala tradicija koja slavi muzičko stvaralaštvo i talente budućih umetnika.

Decembarske impresije

U petak 29. decembra Muzička škola održaće tradicionali novogodišnji „Koncert pod maskama“.

„Decembarske impresije“ Muzičke škole „Marko Tajčević“ ponovno su dokazale da umetnost spaja ljude i ostavlja neizbrisiv pečat u srcima svih ljubitelja muzike.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA