BeogradLazarevacVesti

U toku rekonstrukcija Železničke ulice

U toku je rekonstrukcija Železničke ulice u dužini od 1400 metara u Petki. Ovi radovi obuhvataju izgradnju kišne kanalizacije, zamenu celokupne vodovodne mreže, a biće urađeni i  priključci na kanalizacionu mrežu i osposobljavanje prepumpnih stanica. Biće postavljena  led rasveta , a ulica će biti široka sedam metara, rekao je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević prilikom obilaska radova sa saradnicima. Radovi su počeli u januaru, a planirano je da budu završeni do septembra ove godine.

Železnička ulica

Železnička ulica dobiće tokom ove godine potpuno nov izgled. Radovi koji su počeli u januaru obuhvataju pored asfaltiranje zamenu celokupne vodovodne mreže, izgradnju kišne kanalizacije , kao i priključke na kanalizaciju. Planirano je da ulica bude široka sedam metara, rekao je predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević tokom obilaska radova. Planom detaljne regulacije predviđeno je da ova ulica dobije izlaz na Ibarsku magistralu. Kompletna rekonstrukcija ove ulice, u dužini od 1400 metara, biće završena do septembra ove godine.

Stević u obilasku radova sa saradnicima

Završetkom ovog posla građani će dobiti modernu saobraćajnicu ka centralnom gradskom jezgru. U planu je da na prostoru između kluba „London“ i Ritejl parka Stop šop bude izgrađena autobuska stanica, pa će Železnička ulica dodatno dobiti na značaju.

Prema Stevićevim rečima uskoro se očekuje početak izgradnje ulice Milovana Lazarevića u dužini od 1150 metara.

Radovi u Železničkoj ulici

Govoreći o predstojećim radovima, predsednik Stević je rekao, između ostalog,  da je u toku izrada celokupne fekalne i kanalizacione mreže gde ona nedostaje u Petki. Stević je ovom prilikom izrazio zahvalnost Gradu Beogradu i Javnom preduzeću Direkcija za izgradnju Grada Beograda koji su prepoznali potrebu za izgradnjom nedostajeće infrastrukture u Železničkoj i ulici Milovana Lazarevića.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA