Krivične prijave zbog nedozvoljene prodaje mladunčeta lava i posedovanja zmije u Lazarevcu

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine MUP-a podnele su krivičnu prijavu protiv muškarca u čijem su stanu pronašli zakonom zaštićenu zmiju i zbog sumnje da je drugom muškarcu, protiv kojeg je takođe podneta krivična prijava, prodao mladunče afričkog lava i drugih krivičnih dela, saopštio je MUP.

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv tridesetšestogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra. Policijski službenici, u saradnji sa veterinarskom inspekcijom i inspekcijom zaštite životne sredine, prilikom pretresa stana i drugih prostorija tridesetšestogodišnjeg muškarca u Lazarevcu, pronašli su zmiju „piton regius“, koja je zakonom zaštićena vrsta.

Sumnja se da je on, u prethodnom periodu, posedovao i prodao mladunče afričkog lava četrdesetčetvorogodišnjaku, koje je policija istog dana pronašla u njegovom stanu u Subotici. Oduzete životinje zbrinute su od strane nadležnih službi.

Izvor: RTS/MUP

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA