KUD „Diša Đurđević“ iz Vreoca za Zoricu Jovanović

Igrama iz Šumadije, prvog izvođačkog ansambla KUD-a „Diša Đurđević“ iz Vreoca otpočeo je humanitarni koncert posvećen našoj sugrađanki Zorici Jovanović. Pored domaćina na koncertu je nastupilo i Kulturno umetničko društvo „Devetak“ iz Lukavca kod Tuzle. Potpredsednik ovog ansambla Dino Kovačević istakao je da mu je veoma drago što gostuju svojim dragim prijateljima iz Vreoca i ovom prilikom je podsetio da to prijateljstvo traje još od 2015. godine.

Mnogi Lazarevčani odazvali su se humanitarnom koncertu za našu sugrađanku Zoricu Jovanović koji je održan u velikoj sali Centra za kulturu Lazarevac. Igrama iz Šumadije, KUD “Diša Đurđević“ iz Vreoca, predstavio se publici sa svojim prvim i dečijim ansamblom. U narednom period su u planu brojna gostovanja u inostranstvu, istakao je Branko Stevanović, umetnički rukovodioc KUD-a „Diša Đurđević“.

Potpredsednik ansambla Kulturno umetničkog društva „Devetak“ iz Lukavca kod Tuzle, Dino Kovačević, izrazio je veliko zadovoljstvo što su uzvratili posetu domaćinu KUD-a “Diša Đurđević” i istakao da je prijateljstvo započeto na festivalu u Ulcinju 2015. godine. Lazarevačkoj publici su se predstavili tradicionalnim bošnjačkim igrama i koreografijom pod imenom “Prošetale tri đevojke, sve tri Sarajke”.

Upis za nove članove je uvek otvoren za sve uzraste, i moguć je u prostorijama društva svakog radnog dana u periodu od 18-21 čas.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA