BeogradLazarevacVesti

Lazarevac u petak 30. septembra grad vina

U petak 30. septembra od 16 časova, u Glavnoj lazarevačkoj ulici, biće održan 14. po redu Festival srpskih vina. Organizator manifestacije je GO Lazarevac a najbolja srpska vina predstaviće preko 60 vinarija iz cele Srbije i sedam lazarevačkih, koje će biti domaćini manifestacije. Selektor sajma Nenad Andrić, kaže za RTV GEM, da ove godine koje god vino da probate nećete pogrešiti, jer je Srbija kao zemlja vina, sada tamo gde je i trebala da bude zahvaljujući odličnim sortama grožđa i dobrim proizvođačima.

Festival vina

Ljubitelji vina uživaće u vrhunskoj manifestaciji koja ove godine održava 14. put zaredom. Preko 60 proizvođača vina predstviće svoje najbolje proizvode a sedam domaćih vinarija biće domaćini ovogdišnjeg festivala. Srbija se pokazala kao dobra vinska zemlja jer kod nas više ne možete da pijete loše vino, kaže Nenad Andrić, novinar, vinski stručnjak i selektor Festivala vina u Lazarevcu.

Nenad Andrić
Nenad Andrić

Andrić kaže da će i ove godine na Festivalu biti vinarije od Subotice do Kosova i Metohije. Dodaje da koji god štand da posetite nećete pogrešiti jer su naši proizvođači zaista napravili odlična vina, kako crvena tako i bela.

Festival vina

Osnovni cilj Festivala srpskih vina je da se naši proizvođači predstave ljubiteljima vina. I ove godine Festival se održava u Glavnoj lazarevačkoj ulici, gde će posetioci imati priliku da od 16h do 21 čas degustiraju vina.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA