Lazarevački predškolci učestvovali u krosu „Kroz Srbiju“

Budući prvaci, polaznici PU „Rakila Kotarov Vuka“ učestvovali su u krosu RTS-a „Kroz Srbiju“, koja se organizuje već 32 godine u našoj zemlji. Stazu dugu 100 metara deca su istrčala u Glavnoj lazarevačkoj ulici uz podršku vaspitača i roditelja. Ova jedinstvena trka u svetu još jednom je imala za cilj da deci ukaže put ka zdravom i pravom načinu života.

Kros Kroz Srbiju

Kros RTS-a „Kroz Srbiju“ počeo je u 10 sati, na znak ministra prosvete Branka Ružića iz studija televizije RTS i preko Radio Beograda 1. Ova trka ustanovljena je pre 32 godine i do danas se uspešno realizuje u gotovo svim gradovima Srbije.

Start trke

Svake godine PU „Rakila Kotarov Vuka“ da svoj doprinos ovoj manifestaciji u kojoj nema pobednika kaže Maja Veljović, stručni saradnik za fizičko u predškolskoj ustanovi i dodaje da su deca sa oduševljenjem učestvovala u ovogodišnjoj trci.

Maja Veljović
Maja Veljović

Lazarevački predškolci spremni su trčali kros a koliko je važna aktivnost i koliko vole fizičko dokazali su svojim učešćem, svesni činjenice da nije važno pobediti već učestvovati.

deca trče kros

Manifestacija „Kroz Srbiju“ je jedinstvena trka kakve nema u svetu. Istovremeno, širom zemlje trčala su deca iz vrtića, osnovci i predškolci.

deca na krosu

Poligoni su uglavnom bili njihova dvorišta, a sudije i redari – vaspitači, nastavnici, direktori, lokalni sportski radnici.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *