Lazarevčani i dalje među najvećim davaocima krvi u Srbiji

Na platou ispred opštine Lazarevac sprovedena je redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u transfuziomobilu, koji je postavljen ispred zgrade opštine. Ovo je redovna akcija koja se sprovodi u ograncima Rudarskog basena Kolubara a do 12 časova prikupljeno je oko 30 jedinica ove dragocene tečnosti. Lazarevčani su još jednom dokazali da su u samom vrhu kad je dobrovoljno davalaštvo krvi u pitanju.

Akcija se sprovodila u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Lazarevac. Prethodne akcije bile su organizovane u Centru za kulturu Lazarevac a ovaj put mesto okupljanja humanih ljudi bio je plato zgrade opštine Lazarevac. Do podneva je prikupljeno oko 30 jedinica krvi a organizatori veruju da će cilj od 80 jedinica krvi biti ostvaren tokom trajanja akcije.

Očekujemo da ćemo postići onaj predviđen broj jedinica, da ćemo prikupiti 80-90 jedinica krvi. Već dve nedelje smo ovde na teritoriji opštine Lazarevac, u Kolubari, i od prošlog ponedeljka odziv je sjajan kao i uvek – dodao je Dušan Serafimović.

Lazarevčani su još jednom pokazali da spadaju među najhumanije opštine u Srbiji kada je u pitanju dobrovoljno davalaštvo krvi. Ovo je bila dobra prilika da se, pored samog davanja krvi, proveri zdravstveno stanje svih davalaca.

Opština Lazarevac je difinitivno u vrhu, a mogu da kažem i najhumanija. Svaka čast i veliko hvala za ono što građani Lazarevca čine za one kojima je to zaista i potrebno- izjavio je Dušan Serafimović.

Naredna, ujedno i poslednja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u ovom ciklusu, biće sprovedena u petak 8. novembra na Polju D u Medoševcu u periodu od 9 do 15 časova. Nakon ove akcije, sledeća koja će biti organizovana, planirana je za decembar mesec u Centru za kulturu Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA