Lazarevčani o sezoni slava u doba epidemije

Sezona slava je na pragu, a Srpska pravoslavna crkva i vernici proslaviće u utorak 27. oktobra Svetu Petku, jedan od većih praznika u našem narodu. U skladu sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom preporuka je da se ove godine slava obeleži u krugu porodice, sa smanjenim brojem gostiju i uz poštovanje ranije donetih mera.

Karađorđeva ulica

Većina Lazarevčana sa kojima smo razgovarali kaže da će ove godine slavu proslaviti uglavnom u krugu porodice a u goste neće ići. Naši sugrađani kažu da poštuju propisane mere nadležnih institucija ali napominju da većina stanovništva ipak ne shvata ozbiljno epidemiološku situaciju.

Lazarevac, centar

Pandemija koronavirusa promenila je gotovo sve segmente života širom planete. Mnoge zemlje su ponovo uvele policijski čas a rekordan broj novoobolelih beleže skoro sve evropske zemlje uključujući i Srbiju. Sezona slava je na pragu a preporuka je da ih treba treba slaviti u krugu porodice, s manjim brojem gostiju, bez ljubljenja, sa odstojanjem, uz obavezno pranje ruku.

Centar Lazarevca

Lazarevčani koje smo anketirali uglavnom kažu da će slavu obeležiti u krugu porodice. Većina njih s kojima smo razgovarali kaže da poštuje propisane epidemiološke mere, ali navode da ih se značajan broj sugrađana ipak ne pridržava.

Glavna lazarevačka ulica

Tokom proslavljanja krsne slave u vreme epidemije preporučuje se smanjen broj gostiju, redovno provetravanje prostorija, obavezno redovno pranje ruku uz fizičku distancu, a sveća, kandilo i tamjan da stalno gore.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA