BeogradLazarevacVesti

Uskoro počinje besplatna vakcinacija , sterilizacija i čipovanje pasa

U cilju rešenja problema pasa lutalica GO Lazarevac će najpre ponuditi svoju pomoć u postizanju odgovornog vlasništva. Ekipe komunalne inspekcije će počev od sutra obići svako domaćinstvo na teritoriji Lazarevca i ponuditi besplatno čipovanje, vakcinaciju i sterilizaciju vlasničkih pasa. Biće napravljena baza podataka vlasničkih i pasa lutalica. Planirano je i sankcionisanje neodgovornih vlasnika, predviđena je novčana kazna od 15 000 dinara.

psi 1

Nakon sastanka rukovodstva GO Lazarevac, Veterine Beograd i udruženja za zaštitu pasa lutalica, već je počela realizacija prvih koraka bitnih za rešavanje ovog problema. Prvi cilje je  najpre briga o vlasničkim psiha, njihovo čipovanje, vakcinacija i sterilizacija. Ekipe komunalne inspekcije dobile su zadatak da posete svako domaćinstvo sa teritorije naše opštine. Na osnovu prikupljenih podataka formiraće se  baza podataka. Na taj način biće poznati podaci o broju i rasama vlasničkih i pasa lutalica u  svakom delu opštine.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

U rešavanje problema pasa lutalica uključiće se i lokalno udruženje. Na pitanje o problemu pasa lutalica u glavnoj lazarevačkog ulici, član veća GO Lazarevac Nenad Bačanac ističe da je neophodna dokaz, fotografija ili video snimak ukoliko se desio neki incident.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA