BeogradLazarevacVesti

Lazarevčani „Zavrnuli rukave“

Na 313 lokacija u Srbiji organizovana je akcija čišćenja po 11. put i u najvećem broju je okupila mlade ljude. I na području Gradske opštine Lazarevac čistilo se na više lokacija. Planinarsko udruženje “Malci” kao i nekoliko grupa građana, uprkos kiši i lošem vremenu pridružili su se akciji „Zavrni rukave“ i na 3 lokacije očistili smeće na javnim površinama. Čistilo se na Stubičkom visu, naselju Rasadnik i naselju između Stop Shopa i naselja Topolnjak.

Jaka kiša i hladno vreme nisu sprečili Lazarevčane da očiste divlje deponije sa pešačkih staza i vrate joj stari sjaj. Iz PD “Malci” zahvalili su se sjajnoj ekipi Javnog preduzeća za komunalnu privredu “Lazarevac” na pomoći sa mehanizacijom, devojkama i momcima iz udruženja “Centrifuga”, “Kreni pokreni” i “Zavrni rukave” na sjajnoj saradnji i koordinaciji poslova.

Zavrni Rukave je nacionalna kampanja čišćenja Srbije koja se održava nekoliko puta godišnje. Cilj je da se što više organizacija, grupa građana i individualaca okupi da za jedan dan, na više mesta po celoj Srbiji, čiste u isto vreme. Po uzoru na Lets do it Estonia 2008, kada je cela  Estonija za jedan dan očistila celu zemlju, kao Let’s Clean Slovenia 2012 kada je 250.000 Slovenaca (odnosno 13% populacije) izašlo i očistilo Sloveniju od divljih deponija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA