BeogradLazarevacVesti

„Leb i sol“ zatvorio manifestaciju „Dani Lazarevca“

Makedonska rok grupa „Leb i sol“ koncertom kod Rudarske česme zatvorila je ovogodišnju manifestaciju „Dani Lazarevca“. Jedan od najpopularnijih bendova bivše Jugoslavije okupio je veliki broj ljubitelja roka, džeza i etno zvuka, koji su uživali u instrumentalima ovog benda puna dva sata. Bodan Arsovski, basista benda „Leb i sol“ kaže da su po prvi put svirali za lazarevačku publiku, da dosta putuju i rade po Srbiji nakon pauze od dve godine, i da mu je posebno drago što je njihovim koncertom završena manifestacija koja se organizuje povodom Dana opštine.

Leb i sol

„Leb i sol“ eminentni makedonski rock / jazz sastav osnovan je 1976. godine i svakako je jedan od najpopularnijih rock bendova na području bivše Jugoslavije. Tokom svoje dugogodišnje karijere često su nastupali u Srbiji a nakon pauze od dve godine, publika u Lazarevcu imala je priliku da uživa u prepoznatljivom zvuku ovog bedna koji je bio poklon GO Lazarevac povodom Vidovdana.

Ovih dana bend gostuje širom Srbije i raduje se druženju sa publikom. Mi živimo na sceni i uvek se trudimo da različito donesemo kompoziciju koja traje već godina, tačnije pojedine i preko četiri decenije, kaže basista benda Bodan Arsovski.

Bodan Arsovski
Bodan Arsovski

Na muziku benda „Leb i sol“ reaguje i mlađa publika, koja nakon prvih taktova prepoznaje kvalitet ovih muzičara i njihovu posvećenost muzici, dodaje Arsovski. Nikada se ne prilagođavamo publici već se trudimo da ih edukujemo i da naviknemo da slušaju kvalitetnu muziku.

Bend Dva i po muškarca

Da se kvalitet i dobra muzika i dalje slušaju potvrdili su članovi benda „Leb i sol“ koji već 45 godina razgaljuju publiku na prostoru bivše Jugoslavije. Kao njihova predgrupa nastupio je bend „Dva i po muškarca“ a Glavna lazarevačka ulica pokazatelj je da je ovdašnja publika željno isčekivala koncerte i nastupe koji ih nije bilo prethodnih godina.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA