BeogradLazarevacVesti

Lekarska slava Vrači obeležena u Domu zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“

Zaposleni u Domu zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ obeležili su svoju slavu Svete vrače, Kozmu i Damjana. Slavi su pored zaposlenih prisustvovali čelnici opštine i javnih preduzeća. Direktor Doma zdravlja dr Jovan Milojević čestitajući slavu, svojim kolegama širom Srbije poželeo je da imaju što više uspeha u radu i najavio je rekonstrukciju Doma zdravlja u narednoj godini.  Svim sugrađanima i zdravstvenim radnicima slavu je čestitao i predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević, koji je naglasio da će lokalno rukovodstvo nastaviti da ulaže u zdravstvo. Slavu lekara svete Vrače, kao zvaničnu slavu, proglasila je 2007. godine Lekarska komora Srbije.

Slava lekara Dom zdravlja

Zaposleni u lazarevačkom Domu zdravlja, obeleži su u skladu sa tradicijom dan sećanja na zaštitnike lekarske profesije. Svojim kolegama, direktor lazarevačkog Doma zdravlja dr Jovan Milojević poželeo je uspeh u radu i istakao da su prethodne dve godine bile izazovne za sve zaposlene u medicini. Napomenuo je da je Dom zdravlja po odluci Vlade Srbije i resornog ministarstva zaposlio 63 medicinska radnika na neodređeno i da u narednoj godini ovu ustanovu očekuje rekonstrukcija u potpunosti, kao i nabavka nove aparature.

Dom zdravlja Lazarevac

U toku su i pregovori sa predstavnicima Kliničkog centra Srbije i Ministartva zdravlja da se Domu zdravlja u Lazarevcu obezbedi prisustvo hirurga, kako bi pacijentima omogućili da neke od pregleda obave upravo u ovoj ustanovi, kaže dr Milojević.

Predsednik opštine Bojan Stević čestitao je slavu zaposlenima u ovoj ustanovi i najavio nova ulaganja u objekat Doma zdravlja i poboljšanje usluge prema svim korisnicima.

Sveti Kozma i Damjan bili su lekari, po hrišćanskom učenju čudotvorci. Rođena braća, rodom iz Male Azije, po smrti oca, kao deca su kršteni i u hrišćanskom duhu vaspitani.  Prema predanju, svetitelji su pomagali i lečili ne tražeći zauzvrat ništa „radi dobitka i bogaćenja, već Boga radi“ pa su u narodu poznati kao sveti Besrebrenici.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA