BeogradLazarevacVestiZdravlje

Letnja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Lazarevcu

Crveni krst Lazarevca u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i ovoga puta uzeo je učešće u letnjoj kampanji pod sloganom “Dajte krv – spasite život“.

Akciji dobrovoljnog davalaštva krvi odazvao se veliki broj lazarevčana a predsednik komisije za Dobrovoljno davalaštvo krvi Dušan Paunović je izrazio svoje zadovoljstvo i naglasio da je kampanja uspela.

Dusan-Paunovic
Dušan Paunović

Letnja kampanja u kojoj je učešće uzelo preko 30 gradova i opština pod sloganom “Dajte krv – spasite život“ održana je i u Lazarevcu. Crveni krst Lazarevca je po tradiciji u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi organizovao akciju dobrovoljnog davalaštva krvi koja je ispunila sva očekivanja.

Akcija-u-Centri-za-kulturu

Bez obzira na broj akcija tokom proteklog meseca i vremenske uslove koji su loše uticali na organizam i zdravih osoba, građani Lazarevca su ponovo bili na visini zadatka.

Cilj akcije je, najpre, smanjenje deficita krvi uobičajenog za letnji period u godini, a akcija ima i promotivni karakter, jer će letnja kampanja istovremeno doprineti, kroz učešće medija, promociju dobrovoljnog, neplaćenog davalaštva krvi. Akcija će biti realizovana u brojnim gradovima širom Srbije, gde Institut za transfuziju krvi Srbije prikuplja krv na terenu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA