Letnja dečija radionica ”Zaigraj, zapevaj da vidim odakle si”

Biblioteka ”Dimitrije Tucović” organizuje letnju dečiju radionicu ”Zaigraj, zapevaj da vidim odakle si”. Radionice se održavaju od 5. do 19.  avgusta ponedeljkom i sredom u 11 časova. Na kraju radionice učesnice će priredbom ”Žen’ se Mile dok si lep” predstaviti svadbene običaje ovog okruga. Radionicu vodi student Nevenka Nikolić koja je tokom leta angažovana u biblioteci u okviru projekta ”BG praksa”.

Sa ciljem da ulepša letnji raspust najmlađim sugrađanima, ali i da ih upozna sa narodnim običajima, igrama i pesmama biblioteka ”Dimitrije Tucović” organizovala je radionicu ”Zaigraj, zapevaj da vidim odakle si”. U dvorištu biblioteke svi zainteresovani mališani mogu besplatno naučiti prve korake tradicionalnih igara, ali i upoznati se sa svadbenim običajima.

Radionicu vodi Nevenka Nikolić a njena ideja je da svoje dve ljubavi, prema srpskom jeziku i književnosti kao student filološkog fakulteta ali i narodnoj tradiciji i igrama kao koreograf, spoji u ovu radionicu koja je deo njenog volonterskog rada u okviru projekta ”Bg praksa”.

Nevenka Nikolić
Nevenka Nikolić

Sa različitim željama i interesovanjima najmlađi su uzeli učešće u ovoj radionici, a njihova želja je da tokom raspusta nauče nešto novo i zanimljivo.

Kada sve dobro uvežbaju i nauče prikazaće svojim sugrađanima u okviru predstave ”Žen’ se Mile dok si lep”, a mi smo zabeležili njihove početne korake.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA