Najmlađi u MZ Veliki Crljeni dobili igralište ‘’Parkić’’

Najmlađi u MZ Veliki Crljeni dobili su u blizini predškolske ustanove igralište ‘’Parkić’’ koje zadovoljava sve savremene standarde sa aspekta bezbednosti najmlađih. Igralište su obišli predstavnici GO Lazarevac, predsednik Skupštine GO Lazarevac Tomislav Rikanović i državni sekretar u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević. Sva oprema korišćena prilikom izgradnje igrališta i multifunkcionalnog kompleksa u skladu je sa važećim evropskim standardom za bezbednost opreme za dečija igrališta.

Igralište sa bezbednom podlogom, mobilijarom, alarmnim sistemom i video nadzorom otvoreno je u MZ Veliki Crljeni. Obišavši igralište predsednik Skupštine GO Lazarevac Tomislav Rikanović izrazio je svoje zadovoljstvo i istakao da je ovaj projekat realizovan na zahtev saveta ove mesne zajednice.

Rikanović je istakao i da je planirana izgradnja još jednog mobilijara u centru Vekih Crljena ali i infrastrukturni projekti.

Tomislav Rikanović, predsednik Skupštine GO Lazarevac
Tomislav Rikanović, predsednik Skupštine GO Lazarevac

Svoje zadovoljstvo što je najmlađima iz Velikih Crljena igralište predato na korišćenje izrazio je i član veća zadužen za koordinaciju sa mesnim zajednicama Aleksandar Bulatović, i najavio izgradnu ovakvih igrališta u gotovo svim delovima opštine.

Aleksandar Bulatović, član veća
Aleksandar Bulatović, član veća

Uz apel građanima da čuvaju igralište i nove mobilijare nadležni poručuju da će sva igrališta koja u narednom periodu budu sagrađena pa i ovo imati video nadzor.

Sva oprema korišćena prilikom izgradnje igrališta i multifunkcionalnog kompleksa u skladu je sa važećim evropskim standardom za bezbednost opreme za dečija igrališta. Pored implementacije evropskih standarda korišćena su i iskustva specifična za naše područje, a pri projektovanju opreme korišćen je materijal koji je najbezbedniji za svakodnevnu upotrebu, ali i upotrebu nakon nastalog fizičkog oštećenja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA