BeogradLazarevacVesti

Uroš Bojanić uspešan na takmičenjima iz matematike i fizike

Predsednik GO Lazarevac organizovao je prijem za Uroša Bojanića, učenika Gimnazije, koji je ostvario zapažene rezultate na takmičenjima iz matematike i fizike. Uroš je učenik trećeg razreda Gimnazije, takmiči se od drugog razreda osnovne škole i od tada do danas osvojio je preko 50 nagrada na takmičenjima iz matematike, fizike, informatike, biologije, srpskog i engleskog jezika.

Pored sportista, koji naš grad prezentuju na najbolji način, opština Lazarevac može da se pohvali i učenicima koji postižu zavidne rezultate na brojnim takmičenjima. Jedan od njih je i Uroš Bojanić, učenik trećeg razreda Gimnazije.

Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić

Organizovali smo prijem za Uroša koji je na republičkom takmičenju iz fizike postigao veliki uspeh. Opština će se potruditi da pomogne mladim ljudima iz Lazarevca da nastave svoje školovanje i dalje usavršavanje – rekao je predsednik opštine.

Uroš Bojanić takmiči se od drugog razreda osnovne škole. Interesovanje za matematiku pokazao je već sa pet godina. Talenat je, kako kaže, nasledio od oca. Uroš će nastaviti da se takmiči a trenutno učestvuje i u brojnim istraživačkim radovima. Planira da upiše Elektrotehnički fakultet.

Uroš-Bojanić
Uroš Bojanić

Jedan od najvećih uspeha je bio na Elektronskom fakultetu u Nišu gde sam osvojio prvu nagradu na republičkom takmičenju. Za takmičenje se pripremam uglavnom sam ali mentor za ovo takmičenje mi je bio prof. dr Dejan Đokić iz Valjeva – dodao je Uroš.

Skromnost je vrlina velikih ljudi. Na pitanje predsednika opštine da li mu je nešto potrebno, Uroš je odgovorio da mu jedino treba lap top na kojem će moći da završava svoje projekte i radove. Kada bi trebali da nabrojimo sve njegove nagrade, verovatno bi to potrajalo. Od drugog razreda do danas osvojio je preko 50 priznanja a mi verujemo da će ih biti bar još tri puta više.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Uroš Bojanić uspešan na takmičenjima iz matematike i fizike

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA